MAKROBIOTIKA

MAKROBIOTIKA

Azt olvastam Swami Satyananda egyik könyvében, hogy nagyon szerencsés az az ember aki VÁLASZTHAT, hogy vegetáriánus (vagy bármilyen …us) legyen-e vagy sem. Teljesen egyetértek. És úgy gondolom, hogy éppen ez a szerencsés helyzet az ami miatt különösen jól át kellenne gondolni, hogy milyen minőségű ételt … élelmiszert … kertészkedést és gazdaságot támogatunk az erre költött pénzünkkel. Mivel naponta többször is szeretünk enni, érdemes egy kicsit böngészni a neten és tájékozódni arról, hogy gyakran információ hiányból vagy megszokásból mit is teszünk a kosarunkba és a hasunkba.

A Makrobiotika egy olyan megközelítése a fizikai és érzelmi jólétnek ahol energetikailag és tápértékben is kiegyensúlyozott ételt fogyasztunk.
Évszaknak megfelelő, bio gabonákon, zöldségeken, babféléken alapszik magas rosttartalommal, alacsony zsiradékkal, változatos és esztétikus módon elkészítve. Kíváló étrend a túlsúlyosságra, az egészséges szívhez, vérnyomáshoz, a betegségmegelőzéshez.

makrobiotika két görög eredetű szóból származó kifejezés:
a makró nagyot, hosszút jelent, a biosz életet.
Tehát a makrobiotika jelentése: hosszú,tágas élet.
A Makrobiotika alapja, hogy mindannyian felelőssek vagyunk a saját életünkért és egészségünkért és azért, hogy az ehhez szükséges változásokat megtegyük.

Néha ez a változás egészen apró lépésekkel kezdődik egyeseknél. Mások készenállnak egy teljes transzformációra. Ki-ki képessége, igénye vagy egészségi állapota szerint.
A teljes, bio, szeretettel elkészített étel az alapja egészségünknek és boldogságunknak. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani tanfolyamainkkal.

Az emberek egyre nagyobb tömege került a civilizációs betegségek nyomása alá hazánban is amelyek elsősorban a nem megfelelő életvitel eredményeként alakulnak ki.  Ezért szükségét érezzük annak, hogy tehetségünkhöz és lehetőségünkhez képest segítséget nyújtsunk mindazoknak, akik egészségesebben szeretnének élni. A temérdek irányzat közül mi a makrobiotikát választottuk, amelyet 25 éves kaliforniai tartózkodásunk alatt sajátítottunk el és amely egy hagyományos, teljes életvitelt tanít és világszerte jól ismert.

Általános Makrobiotikus Étkezés:

Teljes értékű bio gabonafélék  *  Zöldségek  *  Levesek
Babok és tengeri zöldségek      *     Kiegészítő ételek


Makrobiotikus konzultáció:

– Személyes konzultáció 60 perc, 6,000 Ft
– Egyéni Étrend és életmód könyvecske makrobiotikus étrenddel, menüvel,receptekkel, gyakorlati tanácsokkal és 60 perces konzultációval 25,000 Ft

Emailben egyeztetett időpont szükséges.


Leave a Reply