MAKROBIOTIKA

MAKROBIOTIKA

Azt olvastam Swami Satyananda egyik könyvében, hogy nagyon szerencsés az az ember aki VÁLASZTHAT, hogy vegetáriánus (vagy bármilyen …us) legyen-e vagy sem. Teljesen egyetértek. És úgy gondolom, hogy éppen ez a szerencsés helyzet az ami miatt különösen jól át kellenne gondolni, hogy milyen minőségű ételt … élelmiszert … kertészkedést és gazdaságot támogatunk az erre költött pénzünkkel. Mivel naponta többször is szeretünk enni, érdemes egy kicsit böngészni a neten és tájékozódni arról, hogy gyakran információ hiányból vagy megszokásból mit is teszünk a kosarunkba és a hasunkba.

A Makrobiotika egy olyan megközelítése a fizikai és érzelmi jólétnek ahol energetikailag és tápértékben is kiegyensúlyozott ételt fogyasztunk.
Évszaknak megfelelő, bio gabonákon, zöldségeken, babféléken alapszik magas rosttartalommal, alacsony zsiradékkal, változatos és esztétikus módon elkészítve. Kíváló étrend a túlsúlyosságra, az egészséges szívhez, vérnyomáshoz, a betegségmegelőzéshez.

makrobiotika két görög eredetű szóból származó kifejezés:
a makró nagyot, hosszút jelent, a biosz életet.

Tehát a makrobiotika jelentése: hosszú,tágas élet.
A Makrobiotika alapja, hogy mindannyian felelőssek vagyunk a saját életünkért és egészségünkért és azért, hogy az ehhez szükséges változásokat megtegyük. Változásokat csak új információk felkutatásával, integrálásával és ezek alapján új döntéssekkel tudunk hozni. Ebben tudok segítséget nyújtani tanácsadással és étrenddel.

Néha ez a változás egészen apró lépésekkel kezdődik egyeseknél. Mások készenállnak egy teljes transzformációra. Ki-ki képessége, igénye vagy egészségi állapota szerint.
A teljes, bio, szeretettel elkészített étel az alapja egészségünknek és boldogságunknak. Ami kint az bent is és ami lent az fent is. Minden apró belső változtatásnak hatása van a környezetünkre, a környezetünk egészségére úgy lokálisan – családon belül – mint globálisan. NAGYON fontosnak tartom, hogy felismerjük döntéseink erejét kint és bent is!

Az emberek egyre nagyobb tömege került a civilizációs betegségek nyomása alá hazánban is amelyek elsősorban a nem megfelelő életvitel eredményeként alakulnak ki.  Ezért érzem szükségét  annak, hogy tehetségemhez és lehetőségemhez képest segítséget nyújtsak mindazoknak, akik egészségesebben szeretnének élni. A temérdek irányzat közül én a makrobiotikát választottam, amelyet 25 éves kaliforniai tartózkodásom alatt sajátítottam el és amely egy hagyományos, teljes életvitelt tanít és világszerte jól ismert. A makrobiotikus képzésemet kibővítettem két ayurvedikus tanácsadói képzéssel, mert  ez a gyönyörű tudomány „tudomány az életről“, az egészséges életmód elveiről alkotott legősibb holisztikus orvosi rendszert képviseli és rítusaival nagyban gazdagítja önmegismerésünket és öngyógyításunkat.

ÁLTALÁNOS MAKROBIOTIKUS ÉTKEZÉS:
Teljes értékű bio gabonafélék  *  Zöldségek  *  Levesek

Babok és tengeri zöldségek      *     Kiegészítő ételek

Makrobiotikus konzultáció:
– Személyes konzultáció: 60 perc, 6,000 Ft
– Egyéni Étrend és életmód könyvecske elkészítése,
makrobiotikus étrenddel, menüvel, receptekkel,
gyakorlati tanácsokkal és 60 perces konzultációval: 25,000 Ft

Emailben egyeztetett időpont szükséges.

 

Vélemény, hozzászólás?