Tavaszi Tisztító Műhely

Tavaszi Tisztító Műhely

Március 23-án, pénteken, egy hetes Tavaszi Tisztító Műhelyt indítok a makrobiotika és ayurveda tanításai szerint, a tavaszi nap-éj egyenlőség jegyében.
Aznap este talalkozunk két órára amikor az írott anyagot átbeszéljük, a gyakorlatokat átgyakoroljuk, hogy a résztvevők tennivalói teljesen érthetőek legyenek. A hét folyamán emaillen keresztül tartjuk a kapcsolatot és a következő pénteken internetes csoportos talákozón zárunk.
Ár: 9e Ft
Bejelentkezéshez Doodle link:
https://doodle.com/poll/9axpk8sxyym6q7vf

A pihenős, lelassult téli folyamatok nehézkes anyagcserét, lebontást, tisztítást is jelentenek. Kevesebb mozgást, kevesebb oxigént, vitamint és nyomelemeket a testben. Ennek tudható be a tavaszi fáradtság, és teljesítőképességünk csökkenése. Ha a tél folyamán esetleg volt valamilyen egészségügyi kihívásunk: nátha, influenza, akkor tartalékaink igazán deficitben lehetnek. A Tisztító Műhely hetes kúrája alatt a májat, beleket, vesét és bőrt-tüdőt fogjuk méregteleníteni és vitalizálni. Három különböző szintű tisztítás lehetséges, idő-elszántság alapján, mindenki ki tudja választani a neki megfelelőt a leírások és receptek alapján.
Mivel a találkozásunk előtt egy héttel szeretném kiküldeni a szükséges alapanyagok listáját, kérem az érdeklődőket, hogy március 16-ig jelentkezzenek.

A tél nyugodt, befele forduló, pihenő ideje után, jön a tavasz amely előkészíti, visszaállítja az elkövetkező aktív hónapokat. A tavaszi napéjegyenlőség körüli hetek – az új élet és a felfelé tartó növekedés ideje. Rügyek, csírák, levelek bújnak elő, minden zöld, virágzik, nyílik, fényes, friss.
De mi történik velünk ebben az évszakban?
Februárban-márciusban a szunnyadó energiák felébrednek téli szendergésükből és a Tavaszi napfordulóval megkezdődik a FA elem évszaka.

Az Öt Transzformáció szerint a
“Tavasz Erői hozzák létre a Szelet az Égben és a Fát a Földön, Ők hozzák létre a Májat és az Izmokat és a Szemeket, és a Zöld szint és a Savanyú ízt…
És az érzelmek közül a Dühöt és a Kiabálás képességét”

A Fa elem a tavaszi ujjászűletést, növekedést, fantáziát és kreativitást hozza életünkbe. Minden zöld krolofillban gazdag növény segíti a fa energiát szervezetünkben és segít túljutni az úgy nevezett tavaszi fáradtságon ami kiegyensúlyozatlanságot mutat. Mindez segít a májnak. Az egészséges máj pozitív érzelme a jóság, kedvesség, szívesség.

Az egészséges epehólyag biztosítja a bátorságot, a hajtóerőt, amíg túlfeszített állapotban hiperaktivitást, fejfájást okoz. Az állati fehérje csökkentésével, a zöld saláták , az árpa, a savanyú íz használatával mindezeken segíteni tudunk.